Ontwikkeling & Verantwoordelijkheid

gepubliceerd: 20-07-2021

Na mijn afstuderen bij de Rijksuniversiteit Groningen, ging ik op zoek naar een baan waarbij ik mijn studieachtergrond (Economie en Finance) praktisch kon toepassen. Ik ben best wel kieskeurig geweest en heb dan ook niet het eerste beste aanbod geaccepteerd. Voor mij waren een aantal zaken namelijk erg belangrijk:

  1. De baan moet een goede overgang zijn van studeren naar werken
  2. Ik kan in korte tijd verschillende organisaties zien
  3. De organisaties moeten maatschappelijke impact hebben, mijn voorkeur ging dan ook uit naar non-profit organisaties.

Dit komt allemaal samen in het traineeship van Oldenburg Bonsèl & Associates, waar ik afgelopen november aan ben begonnen. In dit traineeship doe je opdrachten bij verschillende organisaties. Oldenburg Bonsèl heeft veel vaste klanten in de non-profit sector en met name in de zorg, iets wat mij erg aansprak tijdens het solliciteren.

Daarnaast is er veel aandacht voor ontwikkeling, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Zo hebben we om de week op vrijdag een collegedag met vakken zoals Risicomanagement en Interne Verslaggeving, maar ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling met een coach. Tijdens je opdracht krijg je supervisie van een ervaren consultant. Met mijn supervisor kan ik altijd sparren over ideeën/problemen en is altijd beschikbaar om op terug te vallen als je ergens niet uitkomt. Hierdoor durf ik meer aan tijdens mijn eigen opdracht en dit zorgt voor meer zelfvertrouwen. Ook de supervisor denkt actief met mij mee aan mijn eigen ontwikkeling door te praten over mijn leerdoelen en feedback te geven. Daarnaast is Oldenburg Bonsèl een organisatie met een jong en vooral ook gedreven team, die echt trots zijn op het werk wat ze doen. Ik ben erg blij dat ik hier nu deel van uit kan maken.

Wat doe ik en leer ik in mijn huidige opdracht? Ik ondersteun sinds maart de afdeling Finance bij het Leger des Heils in Amsterdam, na het uitvallen van een collega. Ik ben hier nu vier maanden aan de slag en heb in deze korte tijd erg veel geleerd. Ik ben nu verantwoordelijk om alle opbrengsten goed in de boekhouding te hebben staan. Dit doen we met het programma AFAS, wat ik inmiddels al heel goed ken. Daarnaast werk ik veel in Excel om bepaalde controles uit te voeren. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met (financiële) data en voel me bij deze opdracht daarom helemaal op mijn plek. Ook heb ik gelijk veel verantwoordelijkheid gekregen, wat er weer voor zorgt dat ik me gewaardeerd voel. Ik leer ook steeds meer over het werken in een klein team (negen man bij het team Finance) en hoe je hierin moet communiceren. Deze opdracht is wel veel uitvoerend werk, maar voor een eerste opdracht zeker fijn om als opstap te doen, ook ter voorbereiding voor een volgende opdracht.

Ik ben erg blij dat ik aan het traineeship van Oldenburg Bonsèl & Associates ben begonnen. Ik leer veel nieuwe dingen door de collegedagen, maar vooral door mijn opdracht. Daarnaast heb ik echt het idee dat ik iets bijdraag aan de maatschappij. Ik weet zeker dat ik de komende tijd nog heel veel nieuwe dingen ga leren en dat het traineeship een prachtige opstap is voor mijn toekomstige carrière.

Traineeship Organisatietalent van de toekomst

Wij bieden je een tweejarig traineeship gericht op de vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling, die je als toekomstig adviseur nodig hebt. Je voert opdrachten in de rol van projectleider, procesadviseur of (business) controller. Je wordt gekoppeld aan een supervisor die jou zal ondersteunen, begeleiden en uitdagen om steeds het beste uit jezelf te halen tijdens je opdrachten en in het traineeship. Met het traineeship organisatietalent van de toekomst begin jij een carrière als volwaardig professional in onze sectoren, de ideale basis voor je verdere carrière.

Bekijk ons Traineeship