Een terugblik op mijn traineeship

gepubliceerd: 04-10-2018

Een terugblik op mijn traineeship

Mijn afgelopen jaren bij Oldenburg Bonsèl & Associates zijn voorbij gevlogen. Na het afronden van mijn bachelor Gezondheidswetenschappen en master Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences was ik er klaar voor: het werkende leven. Op zoek naar een baan, maar er zijn zoveel mogelijkheden! Ik had in ieder geval een aantal wensen:

  • Ik wilde zorgorganisaties adviseren met concrete oplossingen;
  • Ik wilde veel leren, dus het liefst verschillende opdrachten doen bij verschillende organisaties;
  • Ik wilde meer leren over de financiële wereld, het liefst gericht op de zorg;
  • Ik wilde een traineeship doen, zodat ik mijzelf verder kan ontwikkelen.

Sinds maart dit jaar heb ik mijn traineeship afgerond. Met de wijsheid van nu kan ik volmondig zeggen dat het traineeship de perfecte stap voor mij is geweest; al mijn wensen zijn in vervulling gegaan.  Door de opzet van het traineeship en de begeleiding van een ervaren supervisor heb ik opdrachten gedaan met veel verantwoordelijkheden. Opdrachten die ik als junior normaal gesproken niet had kunnen uitvoeren. 

Van trainee…

Leren van elkaar, dat is Oldenburg Bonsèl & Associates. Mijn eerste intervisie- en collegedag bij Oldenburg Bonsèl & Associaties kan ik mij nog goed herinneren. Het ging over Management Accounting. Tijdens mijn studie is dit nooit aanbod gekomen. Voorafgaand had ik dan ook geen idee wat het inhield en wat ik kon verwachten. Dankzij de intervisiesessies met mijn medetrainees en de collegedagen met hoogleraren kan ik je er nu van alles over vertellen.

Gedurende het traineeship heb ik bij 4 verschillende opdrachtgevers gewerkt. De opdrachten waren elke keer anders, maar de focus lag op de registratie en interne controle van zorginstellingen. Ik weet nog goed dat ik bij mijn eerste opdracht een miljoen euro heb verdiend voor de organisatie door de registratie te analyseren. Direct een bijdrage leveren, dat beviel me wel. De verantwoordelijkheden die je hebt als trainee nemen bovendien tijdens het traineeship toe. Tijdens mijn laatste opdracht als trainee was ik werkzaam als interne controle functionaris bij een instelling voor ouderenzorg en thuiszorg (VVT-instelling). Een opdracht met veel verantwoordelijkheden, maar met mijn supervisor op de achtergrond wist ik dat ik deze klus kon klaren. Ik was verantwoordelijk voor het beoordelen van de totale zorgproductie, wat neer kwam om ruim 60 miljoen euro. Eventuele fouten of tekortkomingen in het werk van collega’s moest ik zelfstandig opsporen en waar mogelijk laten corrigeren. Ook had ik geregeld overleg met de externe accountant, zorgverzekeraar en de NZa. 

… naar consultant!

 Ik heb kortgeleden mijn eerste consultancyopdracht afgerond als projectleider bij een VVT-instelling, die over wilde gaan op horizontaal toezicht. Samen met een collega had ik de opdracht de organisatie hierop voor te bereiden, door een control framework op te zetten. Het leuke aan deze opdracht was dat je mensen uit verschillende lagen van de organisatie sprak, zeer divers dus. De ene week zat ik met zorgmedewerkers aan tafel, de week erop gaf ik een presentatie aan de bestuurders. Ook vond ik het erg leuk om de collega te begeleiden. Door het traineeship heb ik bagage opgedaan om de opdracht tot een succesvol einde te brengen.

Achteraf gezien was het traineeship voor mij dus de ideale springplank voor de start van mijn carrière. Bovendien zijn de vele “extra’s” (waarvan ik als consultant ook nog steeds van profiteer) zoals de bootcamps op de intervisie- en studiedagen, het jaarlijkse kerstgala en de jaarlijkse studiereis stuk voor stuk unieke ervaringen.

Wil jij dit ook meemaken?

Wil jij jezelf iedere dag uitdagen en blijven ontwikkelen? En wil je meer weten over hoe het is om een traineeship te volgen bij Oldenburg Bonsèl & Associates? Kom dan eens langs voor een kopje koffie op kantoor. Ik kom er graag samen met jou achter of werken bij ons iets voor jou is. Ook als je nog niet zeker weet of business control jouw vakgebied is, schroom dan niet om langs te komen. Leer Oldenburg Bonsèl & Associates en de OB&A’ers kennen en stel je vragen!

Traineeship Organisatietalent van de toekomst

Wij bieden je een tweejarig traineeship gericht op de vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling, die je als toekomstig adviseur nodig hebt. Je voert opdrachten in de rol van projectleider, procesadviseur of (business) controller. Je wordt gekoppeld aan een supervisor die jou zal ondersteunen, begeleiden en uitdagen om steeds het beste uit jezelf te halen tijdens je opdrachten en in het traineeship. Met het traineeship organisatietalent van de toekomst begin jij een carrière als volwaardig professional in onze sectoren, de ideale basis voor je verdere carrière.

Bekijk ons Traineeship