Operaties tijdens je traineeship Business Control

gepubliceerd: 31-08-2017

Operaties tijdens je traineeship Business Control

Eindelijk afgestudeerd, maar daar sta je dan. Ik heb mijn masterdiploma&##39;s International Business Management uit Groningen en Newcastle succesvol behaald, maar dan begint het pas. Hoe ga je jouw carrière een vliegende start geven? Ik wist dat ik een echt traineeship wilde doen, zodat ik mezelf kan blijven door ontwikkelen na mijn studie. Een echt traineeship is in mijn ogen meer dan af en toe een collegedag. Qua inhoud wilde ik een veelzijdige functie waarbij ik verschillende organisaties kon leren kennen. Dat kwam voor mij allemaal samen in het driejarige traineeship bij Oldenburg Bonsèl & Associates. Wat ik van tevoren niet kon bedenken was dat door de opzet van dit traineeship het mogelijk is om opdrachten uit te voeren, die je normaal gesproken niet als net afgestudeerde kan doen. Hierdoor is het leereffect nog vele malen groter. Ik zal je hiervan een voorbeeld geven. 

Wat doe ik dan als trainee business controller?

Momenteel zit ik op een opdracht als financieel adviseur bij een Academisch ziekenhuis. De afdeling Urologie wil graag een investering doen in een nieuw apparaat op de operatiekamer om de kwaliteit van de zorg te verhogen. In de begroting is daar geen rekening mee gehouden. Om mee te denken met de afdeling vroeg ik daarom: “Wat doet het apparaat precies?” Voordat ik het wist stond ik me om te kleden in een OK outfit en liep ik de OK op. Het was voor mij als financial wel een vreemde gewaarwording om de patiënt op de tafel opengesneden te zien worden. Maar vooral erg interessant om mee te maken hoe het eraan toe gaat bij zo’n operatie. Tijdens de operatie werd duidelijk welk deel van de operatie gedaan kon worden door gebruik te maken van het apparaat. Gelijk dacht ik: “Dit kan een besparing opleveren aan OK snijtijd van een kwartier per ingreep en bij doorvragen bleek dat de patiënt gemiddeld ook nog één dag eerder naar huis kan.” Dan is het rekensommetje natuurlijk snel gemaakt. Nog steeds bleef het de vraag of deze tijdsbesparing opwoog tegen de hoogte van de investering die er nu voor stond. Met deze ervaring en informatie ben ik daarom naar de afdeling inkoop gegaan en samen met hen de onderhandelingen ingegaan om afspraken te maken over de aanschaf. Als ziekenhuis kan je niet in één keer meer gaan produceren dus was overleg hierover met de afdeling verkoop en de zorgverzekeraars noodzakelijk. 

Hoe je een verhaal als dit het beste kan insteken kon ik goed bespreken met mijn supervisor op de opdracht die dit soort trajecten al vaker heeft gedaan. In die week hadden we het vak over Model Thinking, &##39;s ochtends met de intervisie discussieerden we met collega&##39;s over wat de effecten van de veranderingen in het doorstroomproces van de patiënt in dit geval zijn en welke modellen gebruikt kunnen worden om dit te bepalen. Tijdens het sparren &##39;s middags met de docent kwamen nog een aantal nieuwe inzichten naar voren die ik gelijk de week erop besprak met de manager bedrijfsvoering van het ziekenhuis om nog meer profijt uit de investering te halen. 

Nu worden deze operaties in dit ziekenhuis met het nieuwe apparaat gedaan, hiermee is de kwaliteit van de zorg omhoog gegaan, zijn de kosten per operatie gedaald en worden patiënten sneller geholpen. 

Dit zou jij ook kunnen zijn

Dit voorbeeld laat de Oldenburg Bonsèl stijl duidelijk zien, namelijk een unieke wijze van opereren in de non-profit markt, gebaseerd op kennisontwikkeling. Spreekt jou het net als mij aan om met een groep gedreven en enthousiaste net afgestudeerden, leuke activiteiten ondernemen en jezelf, elkaar en de organisatie beter te maken? En wil je meer weten over hoe het is om een traineeship te volgen bij Oldenburg Bonsèl & Associates? Kom dan eens langs voor een kopje koffie op kantoor. Dan vertel ik je mijn ervaringen en kan jij alles te weten komen of dit traineeship ook voor jou op het lijf geschreven is.
 

Traineeship Organisatietalent van de toekomst

Wij bieden je een tweejarig traineeship gericht op de vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling, die je als toekomstig adviseur nodig hebt. Je voert opdrachten in de rol van projectleider, procesadviseur of (business) controller. Je wordt gekoppeld aan een supervisor die jou zal ondersteunen, begeleiden en uitdagen om steeds het beste uit jezelf te halen tijdens je opdrachten en in het traineeship. Met het traineeship organisatietalent van de toekomst begin jij een carrière als volwaardig professional in onze sectoren, de ideale basis voor je verdere carrière.

Bekijk ons Traineeship