Terug van weggeweest

gepubliceerd: 01-10-2020

   Beschikbaar?


Een half jaar na afronding van een opdracht belt een oud-opdrachtgever naar ons kantoor, het nieuwe afdelingshoofd van Planning & Control weet wat ze wil: “Is Revi weer beschikbaar?” Ruim 2,5 jaar eerder ben ik als trainee bij Oldenburg Bonsèl gaan werken om verschillende functies uit te oefenen bij verschillende opdrachtgevers. Ik keer met veel plezier terug naar deze opdrachtgever, de nieuwe functie is uitdagender en het is goed voor de klantrelatie.

In het laatste jaar van mijn traineeship ben ik negen maanden in een STZ-ziekenhuis werkzaam geweest. Als business controller heb ik hier verschillende afdelingen geadviseerd en aan concern brede projecten gewerkt, zoals de berekening van de kostprijzen van zorg en behandeling. Na afronding van het kostprijzentraject en overdracht van mijn werkzaamheden keken de opdrachtgever en ik terug op een fijne samenwerking.

   Vervolgopdracht


Na een half jaar weggeweest te zijn, namen ze weer contact met ons op. Ze hadden iemand nodig ter overbrugging, want een collega was net vertrokken en de vacature was nog niet vervuld. Ik was de aangewezen persoon voor deze opdracht. De opdracht bestond deels uit business control voor een afdeling die ik kende, hierdoor kon ik direct de werkzaamheden rondom maandafsluitingen en rapportages oppakken. De portefeuille werd tevens uitgebreid met een zorgcluster. Ondanks dat ik niet bekend was met dit zorgcluster kon ik op basis van andere opdrachten en mijn eerdere ervaring bij deze opdrachtgever snel op niveau meedraaien.

Ik vond het mooi om projecten op te pakken waar ik in het verleden mee bezig was geweest, en na een periode van afwezigheid te zien welke ontwikkelingen plaatsgevonden hadden. Bovendien was het een goede uitdaging om een extra cluster te adviseren. Naast dat je de inhoudelijke materie nog niet kent, geeft de samenwerking met een andere manager altijd een nieuwe dynamiek.

Bij elke managementstijl hoort namelijk een andere informatievraag, waarbij het als (interim) controller de kunst is om hierop in te spelen. Zeker als jonge interim controller is het belangrijk goed in de materie te zitten en zo het vertrouwen van een manager te winnen. Ik tracht altijd het antwoord te hebben vóór de vraag ontstaat. Door te achterhalen waar een manager op wil sturen weet je welke managementinformatie het meest relevant is. Door je hierin te verdiepen en kritisch te kijken naar wát er afwijkt en waarom, kom je tot de juiste inzichten.

   Overdracht


Na nog geen twee maanden terug te zijn, begon mijn opvolger. De overdrachtsperiode bestond uit vier weken. In zo’n periode kun je veel overdragen en dus werd de nieuwe controller direct bij veel zaken betrokken. Dit is goed voor de opdrachtgever omdat alle benodigde kennis binnenshuis blijft, maar geeft ook mij, als interim controller, een voldaan gevoel. Na een volwaardige overdracht konden we wederom terugkijken op een prettige samenwerking. Wie weet gaat over een jaar wel weer de telefoon op kantoor: “Is Revi of één van zijn collega’s misschien beschikbaar voor een opdracht?”

Traineeship Organisatietalent van de toekomst

Wij bieden je een tweejarig traineeship gericht op de vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling, die je als toekomstig adviseur nodig hebt. Je voert opdrachten in de rol van projectleider, procesadviseur of (business) controller. Je wordt gekoppeld aan een supervisor die jou zal ondersteunen, begeleiden en uitdagen om steeds het beste uit jezelf te halen tijdens je opdrachten en in het traineeship. Met het traineeship organisatietalent van de toekomst begin jij een carrière als volwaardig professional in onze sectoren, de ideale basis voor je verdere carrière.

Bekijk ons Traineeship