Een goede start van mijn carrière

gepubliceerd: 20-11-2020

Wanneer je net van de universiteit afkomt vliegen de diverse banen je om de oren. Net zoals veel net afgestudeerden liep ik lang rond met de vraag: ‘Wat ik wilde gaan doen na mijn studie?’ Met een bachelordiploma Bestuurskunde en een masterdiploma Economie en Bedrijfseconomie op zak lagen praktisch alle richtingen nog open.

Voor mij was een groot vraagstuk hoe ik mijn opgedane veelal theoretische kennis in de praktijk tot uiting kon brengen. Natuurlijk kon ik ronduit vertellen over mijn studierichting, maar hoe ik deze specifieke kennis kan toepassen in de praktijk vond ik lastig in te schatten.

Tijdens mijn zoektocht ben ik terecht gekomen bij Oldenburg Bonsèl & Associates. Zij hebben een tweejarig traineeship ontwikkeld met daarin een combinatie van onderwijs en praktijkervaring. Ze noemen het ‘De brug tussen studie en praktijk’; precies waar ik naar op zoek was!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wat sceptisch was ten opzichte van de term ‘traineeship’, die term is erg populair geworden. Elke organisatie heeft tegenwoordig een traineeship, terwijl het lang niet altijd duidelijk is hoe inhoudelijk dit is en in hoeverre je er zelf ook echt beter van wordt.

Hoe ziet het traineeship van Oldenburg Bonsèl er dan uit? Twee vrijdagen in de maand zijn volledig gericht op het bestuderen van één inhoudelijk onderwerp, bijvoorbeeld externe verslaggeving. Eén vrijdag wordt door trainees zelf georganiseerd en één vrijdag wordt er college gegeven door een hoogleraar of expert uit de praktijk. De rest van de tijd ben je aan het werk bij een opdrachtgever, om zo je kennis vanuit je studie, maar ook de kennis die je hebt opgedaan tijdens het traineeship, direct in de praktijk te brengen. Zo ben ik zelf bezig met het voorbereiden van een college over veranderkunde en daarnaast werk ik fulltime bij een opdrachtgever.

Ik ben positief verrast door de inhoud van het traineeship van Oldenburg Bonsèl & Associates. De collegedagen zijn frequent, van hoge kwaliteit en heel toepasbaar op je dagelijks werk. Het curriculum is goed afgewogen, waarbij er aandacht is voor inhoudelijk vakken, zoals Externe Verslaggeving of Statistiek, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling! Daarnaast biedt het supervisor systeem, waarbij je vanuit de organisatie een supervisor toegewezen krijgt, fijne handvatten tijdens de eerste stappen bij je opdrachtgever. Ook dit geeft het traineeship veel waarde en maakt de eerste dagen bij je eerste baan minder spannend.

Mijn eerste maanden als trainee bij Oldenburg Bonsèl & Associates heb ik ervaren als een fijne start van mijn werkzame leven en ik ben gelukkig, mede dankzij dit traineeship, nog lang niet uitgeleerd!

Traineeship Organisatietalent van de toekomst

Wij bieden je een tweejarig traineeship gericht op de vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling, die je als toekomstig adviseur nodig hebt. Je voert opdrachten in de rol van projectleider, procesadviseur of (business) controller. Je wordt gekoppeld aan een supervisor die jou zal ondersteunen, begeleiden en uitdagen om steeds het beste uit jezelf te halen tijdens je opdrachten en in het traineeship. Met het traineeship organisatietalent van de toekomst begin jij een carrière als volwaardig professional in onze sectoren, de ideale basis voor je verdere carrière.

Bekijk ons Traineeship